Nyaklánc

Nyaklánc kínálatunk igen széles ékszer webshopunkban. Megtalálod itt a különféle sima, szemes nyaklánc modelleket teljes méretválasztékban, a különböző tetszetős medálokkal díszített nyakékeket valamint az antiallergén nemesacél nyakláncokat is.

Nyaklánc olyan dísz, ékszer, főleg lánc, melyet nyakban viselnek.

A nyaklánc története

A nyakláncok már az őskor óta szerves részét képezik az ékszereknek. Az eredetét a kőkorral hasonlítják, ami kb. 40.000 éves. Abban az időben az emberek kövekből, csontokból, kagylóból, állati fogakból készítettek nyakláncot. A fémek felfedezése után arany, ezüst és számos más fém felhasználásával készítettek szemet gyönyörködtető nyakláncokat.

Az ókorban nemcsak nők, hanem férfiak is viselték és talizmánok vagy apróbb csecsebecsék függtek rajta.

A perzsáknál a királyok kitüntetés gyanánt adományozták.

A rómaiaknál a férfiak szintén viseltek nyakláncot, mely később, a hadvezérek által adományozva, kitüntetés számba ment.

A közép-, sőt az újkorban is kitüntetés számba ment a nyaklánc, így p Hofer Andrást, a tiroli szabadsághőst is arany nyaklánc és éremmel tüntette ki Ferenc császár. A nyaklánc még a hivatali méltóság feltüntetésére is szolgált, így pl. a budapesti és kolozsvári tudományos egyetemek rektorai és dékánjai, Bécs város polgármesterei stb. arany láncot s rajta arany érmet viselnek mint hivataluk, méltóságuk külső jelét.

Nyakláncok típusai

Vállpántos nyaklánc
Ez egy több soros, gyöngyökből fűzött nyaklánc.

Choker
35 cm től 41 cm hosszú és magasan fekszik a nyak körül.

Matiné nyaklánc
A matiné nyaklánc 56 cm től 58 cm hosszú, tipikusan egysoros nyaklánc, ami éppen a nyaki kivágás felett látszik.

Opera nyaklánc
Az opera nyaklánc 75 cm től 90 cm hosszú és a szegycsontig ér.

Hercegnő nyaklánc
Ez a nyaklánc 45 cm től 50 cm hosszú. Ez a choker and matinee nyaklánc közötti méret.

Sautoir vagy kötél nyaklánc
Ez a nyaklánc bármilyen nyaklánc lehet, ami hosszabb az opera nyakláncnál.

Uniform nyaklánc
A uniform nyaklánc olyan gyöngyökből áll, amelyek megközelítőleg egyformának látszanak, mégis a végei felé kissé elvékonyodnak.

Cápa fog
A cápa fog nyaklánc, mint a neve is mutatja, egy cápafoggal díszített lánc.

Gyémánt nyaklánc
Ez a nyaklánc magában foglalja a gyémánt drágaköveket. Nagy választéka létezik a gyémánt nyakláncoknak mint pl.: a gyémánt örökkévalóság nyaklánc, a gyémánt 'V' nyaklánc, a gyémánt 'Y' nyaklánc és a gyémántok az udvarban nyaklánc.

Kötőfék nyaklánc
Egy kapocs nélküli hosszú nyaklánc, sűrűn hordják többször körbevetve a nyakon, a végek lehetnek keresztezve, végtelenítve vagy különféle módon csomózva.

Tekintsd meg ékszer webshopunk nyaklánc kínálatát!