Karikagyűrűt szeretnék venni, de nem tudom mekkora a méretem!

A gyűrűk kiválasztása még talán nem is szokott gondot okozni, hiszen mindenkinek megvan a saját ízlése, és annak alapján ki tudja választani a karikagyűrű kínálatból azt ami számára a legszimpatikusabb. De hogy van-e a gyűrű modellből az ő méretében, az már többnyire gondot okoz, sőt ha még nem is tudjuk a gyűrűs méretünk.
A gyűrű méret megállapítása érdekében feltétlenül nézd meg a kisfilmünket, amit minden egyes karikagyűrű képe alatt megtalálsz itt a webáruházban. Ha pedig ékszerboltban szeretnéd leméretni a gyűrűs méretedet, akkor egyszerűen be kell menni egy ékszerboltba és ott az eladók megmérik, hiszen minden ékszerboltban van gyűrűmérő. A karikagyűrűk kiválasztásánál sajnos ezzel is számolnunk kell, hogy ha valakinek szélsőséges a gyűrűs mérete akkor nem biztos hogy a kiválasztott karikagyűrűből fog találni az ő méretében. Ezért érdemes először mérni, és csak azután keresgélni a karikagyűrűk között. Az átlagos karikagyűrű méretek a hölgyeknél az 50-es mérettől a 60-as méretig vannak, míg a férfiak esetében a 60-as mérettől a 70-es méretig vannak. Természetesen azoknak akiknek eltér a gyűrűs méretük, azok is tudnak maguknak karikagyűrűt választani, csak ők nem készletről fognak maguknak vásárolni, hanem méretre, úgymond egyedi méretű karikagyűrűt tudnak vásárolni, ami sajnos jelentősen drágább mint azoknak a karikagyűrűknek az ára, ami készleten van egy adott ékszerbolt kínálatában.
Egy érdekes cikk is megjelent nemrég egy esküvővel, és párkapcsolatokkal foglalkozó sajtóban, ahol a szerző leközölte, hogy jelentősen megváltozott a karikagyűrű mérete a férfiaknak. Kifejezetten egyre kisebb a gyűrűs méretük a férfiaknak manapság, mint ami volt a 20-30 évvel ezelőtt. Ezt az alapján közölte, hogy a nagyobb ékszergyártó cégek, akik karikagyűrűk forgalmazásával foglalkoznak, teljesen megváltoztatták a férfi karikagyűrűk méretezést. Ez annak tudható be, hogy egyre nagyobb igény van a kisebb méretű karikagyűrűre, mint a nagyobb méretűkre. Ezt a szerző azzal magyarázta, hogy már a fizikai munkát végző férfiak esetében, is egyre jobban elterjedt a gépesített technika, melynek segítségével a fizikai dolgozóknak is egyre kevesebb dolgot kell nagy fizikai erővel megoldani. Így a kezük nem erősödik oly mértékben, és így az ujjuk sem vastagszik meg a erős fizikai munkától. Egyre gyakoribbá vált, hogy a női karikagyűrűk és a férfi karikagyűrűk mérete megegyezik.