Gyermek ékszer

Gyermek ékszerek esetében nagyon körültekintőnek kell lennünk, hiszen a gyerekek az ékszer viselése közben nem tudnak ügyelni arra, hogy az ékszer sérülhet, elszakadhat, vagy esetleg beakadhat valahová.

Vegyük figyelembe a bébi fülbevalókat, és nézzük meg a formájukat, kialakításukat. Ez az ékszer az amit már csecsemő kortól viselnek a kis hölgyek, ezért nagy hangsúlyt kell fektetni arra, hogy biztonságos legyen. Ez az ékszer általában biztonsági kapoccsal, úgynevezett francia kapoccsal (az ékszeriparban leginkább így ismert) van ellátva. Ez a kapocs kialakítás nem tud beleakadni semmibe, és nem is tud kikapcsolódni magától.
A nyakláncoknál, amit javasolni szoktak az, hogy vékony legyen, és ha véletlenül beakad valahová az ékszer, akkor inkább szakadjon el, mint hogy nagyobb problémát okozzon.
A gyermek ékszer kategóriában még érdemes megemlíteni a gyermek gyűrűket, (leányka gyűrű néven is ismert). Ezek apró, általában kő nélküli, kisméretű gyűrűk, amelyeknek az alsó része nyitott, és így méretre igazítható. A gyerekek gyorsan nőnek, és így elkerülhető, hogy rászoruljon a gyűrű a kislányok ujjára.
Ezeket feltétlenül érdemes figyelembe venni, amikor gyermek ékszer után kutakodunk, informálódunk.