Ezüst

Minden fém között a legfehérebb az ezüst, erős a fénye és e kedvező tulajdonságai miatt pénz, ékszer és dísztárgyak készítésére használják. Régen még a tükörgyártásnál is használták.
Az ezüst az összes fém közül a legjobb hő és elektromos vezető.
Ősidők óta ismert és széles körben használt fém. A réznél keményebb az aranynál viszont puhább. Kitűnően nyújtható fém, ezért az ékszergyártás is meglehetősen egyszerűbb, mint más nemesfémekből.
Az ékszerekhez a legelterjedtebb a 925-ös ezüst, ami min. 92,5% ezüst és max. 7,5% egyéb fémet tartalmaz a keménysége és tartóssága érdekében. Az ezüst ékszer lehet simán bevonat nélkül, vagy különféle bevonatokkal készítve. A bevonat nélküli ezüst ékszer általában polírozással van fényessé téve, vagy speciális felületi kezelés által antik hatásúvá varázsolva. A bevonatok lehetnek ezüst, arany, vagy ródium. Az arany bevonat által megtévesztésig arany ékszernek látszik, a ródium bevonat pedig fehér arany kinézetet kölcsönöz az ezüst ékszernek. Ez utóbbi egyébként a leg időállóbb bevonat az anyag keménysége miatt és talán a legjobban az ezüst ékszerhez illő (persze ez csak magán vélemény).
Nézz körül ékszerboltunk ezüst ékszer kínálatában, ahol nagy választékban böngészhetsz az ezüst gyűrűk, ezüst fülbevalók, ezüst nyakláncok és ezüst karkötők között és természetesen kiegészítőket, mint pl. ezüst tisztító kendőt vagy ékszerdobozokat is találsz.